Food

Chec cu merișoare confiate și migdale

În ultima zi din luna iubirii, am hotărât să-i pregătesc o supriză dulce logodnicului meu. Am luat decizia să-i pregătesc un chec cu merișoare confiate și migdale crude, de la Sanovita.

Ingredientele pentru checul parfumat cu merișoare și migdale sunt următoarele:

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr brut Sanovita
  • 250 g făină
  • 100 ml ulei
  • 150 g chefir
  • 1 esență de vanilie
  • 100 g merișoare confiate Sanovita
  • 80 g migdale crude Sanovita
  • 1 praf de sare
  • 7 g praf de copt

Trebuie să menționez că eu am folosit cantitatea dublă.

Modul de prepare nu durează mai mult de 5 minute.

Ouăle se mixează cu zahărul timp de un minut. Se adaugă chefirul, uleiul și esența de vanilie. Se încorporează bine, după care se adaugă făina, praful de sare și praful de copt. Am adăugat migdalele măcinate în compoziție și merișoarele confiate.

Forma de copt am uns-o cu puțin ulei și am tapetat-o cu faină. Am turnat compoziția în tavă și am introdus checul în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20 de minute. După, timp de 20 de minute, am lăsat checul la 170 de grade.

Clasica metodă cu scobitoarea m-a ajutat să aflu dacă într-adevăr checul meu este copt. Rețeta este preluată și adaptată de aici.

După ce am terminat checul, am lăsat șorțul în cui și mi-am luat rochița de zână, de la Answear.ro. Luci a rămas fără cuvinte atunci când m-a văzut, i-a plăcut mult rochița, dar și checul pufos și parfumat.

Concluzia: mi-a ieșit supriza!

Care a fost ultimul gest romantic făcut pentru cineva sau cui și cum ai vrea să-i faci o supriză romantică?

Dacă ai de gând să pregătești o cină romantică sau ceva dulce pentru cineva drag, îți dau un pont. Folosind codul • ANSWEAR • pe site-ul www.sanovita.ro, ai o reducere de 15% la orice comandă plasată.

Cu drag,
Alexandra

20 de gânduri despre „Chec cu merișoare confiate și migdale”

Lasă un răspuns către mihaelanistor Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.