Lifestyle

14 Noiembrie – Ziua Luptei Împotriva Diabetului

Astăzi, 14 noiembrie, este Ziua Mondială a Diabetului Zaharat sau mai bine spus Ziua Luptei Împotriva Diabetului.

Federația Internațională a Diabetului și Organizația Mondială a Sănătății a creat această zi în anul 1991, pentru a-l omagia pe fiziologul şi farmacologul Frederick Banting (un premiant Nobel care a descoperit insulina) și pentru a găsi o rezolvare la problema diabetului zaharat, care a fost privit ca fiind o amenințare pentru sănătatea populației globului.

Există statistici care arată că un european consumă în medie peste 40 kg de zahăr pe an, în condițiile în care în anul 1960 era o medie de 4 kg de zahăr pe an. Doar în România, un milion de oameni sunt afectați de diabet, iar 2800 sunt copii, astfel țara noastră ocupă locul fruntaș în incidența cazurilor de diabet atât la adulți, cât și la copii.

Diabetul zaharat este considerat ca fiind și un mare factor de risc pentru formele severe de infecție cu COVID-19, însă riscul poate fi redus semnificativ dacă se menține o valoare a unei glicemii cât mai aproape de limitele normale.

Așa cum știm cu toții » prevenția este cel mai bun medicament. De aceea, este important să avem un stil de viață sănătos, cuprinzând o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, să avem o greutate ideală, să evităm viciile (fumatul), să dormim suficient, să alungăm orice urmă de stres și desigur, să facem sport (30 de minute pe zi de mers alert poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2, cu aproximativ 30-40%).

Toți mai avem câte o poftă de ceva bun, ceva dulce, însă există variante sănătoase, care nu ne afectează sănătatea. De exemplu: dulciurile fără zahăr, aditivi, arome, coloranți artificiali și coloranți sintetici de la Sweeteria.

Sweeteria este primul laborator din țara noastră, care realizează dulciuri pe bază de îndulcitori naturali, de cea mai bună calitate.

Printre produsele Sweeteria îl vei întâlni și pe Dulcișor, un prieten vechi de-al meu de care am mai scris – aici, pe blog.

Dulcișor este un prieten de nădejde atunci când dorești să transformi o rețetă de prăjitură, într-o rețetă sănătoasă, fiindcă înlocuiește perfect zahărul. 1 linguriță Dulcișor (5 g) = 1 lingură zahăr (10 g), astfel e simplu de calculat cantitatea necesară pentru o rețetă de prăjitură.

Cu Dulcișor am pregătit și o rețetă de prăjitură turnată cu mere, dar și mușuroiul (cu viermi – din bănuți de ciocolată amăruie de la Sweeteria) de Halloween.

Rețetele sunt preluate de pe internet, dar le-am transformat pentru a fi sănătoase, astfel am înlocuit zahărul cu Dulcișor, îndulcitorul obținut din extract, de înaltă puritate, din frunze de Stevia Rebaudiană și eritritol (obținut din porumb).

Produsele Sweeteria le găsești pe site-ul www.sweeteria.com.ro, dar și în magazinele DM.

Ai grijă de sănătatea ta și a celor din jur! Alege un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată!

Cu drag,
Alexandra

10 gânduri despre „14 Noiembrie – Ziua Luptei Împotriva Diabetului”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.